Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nieuws

Nieuws

Volgend zeilseizoen in zicht!

Laurien

Het is alweer een jaar geleden sinds we met de selectie van ROST II zijn begonnen. Terwijl vorig jaar (het pre-Corona tijdperk) eeuwen geleden lijkt, is dit jaar toch weer voorbij gevlogen. Het jaar heeft voor veel uitdagingen gezorgd binnen de sport en het dagelijks leven. Maar zoals men zegt: ‘je moet roeien met de riemen die je hebt’, en dat hebben we zeker gedaan.

Op het begin van het ROST II traject is er in de wintermaanden veel geklust aan de Van Uden Ker46. Toen de boot in februari het water in ging was de selectie nog niet rond, waardoor de eerste trainingen veel gewisseld werd om tot een basis team te komen. Vervolgens kreeg iedereen de kans om verschillende posities in de boot te proberen. Toen op 12 maart de lockdown werd aangekondigd wegens de eerste golf van Corona besmettingen, volgde een lange tijd zonder zeiltrainingen. In deze periode werd de draad al snel virtueel op gepakt door middel van sportsessies en informatieve zoomcolleges met ROST I. In juni konden we weer het water op en werd het selectieproces afgerond. Zodra de selectie rond was en het ROST II team stond, kon er gewerkt worden aan het lange termijn doel: zo goed mogelijk presteren op de Rolex Fastnet race van 2021. Afgelopen zomer is er zoveel mogelijk getraind om de gemiste trainingen in maart, april en mei in te halen. Eind augustus was het dan eindelijk zo ver en deden we onze eerste offshore ervaringen op als team op. Uiteindelijk was het mogelijk om de voortgang te testen tijdens de Kielerwoche en de Bruinebank race. Hoewel we met een tevreden gevoel terug kijken op de resultaten van deze evenementen, is het duidelijk geworden dat er nog een lange weg te gaan is voordat het gewenste resultaat gehaald kan worden tijdens de Fastnet.

Inmiddels is het zeilseizoen van 2020 (vervroegd) afgelopen. De boot is onlangs van Scheveningen naar Hellevoetsluis gebracht waar zij door Yagra Jachtservice uit het water is gehaald. Hier gaat het nodige winteronderhoud weer worden uitgevoerd. Ten opzichte van vorig jaar is het helaas dit jaar niet mogelijk om gezellig met het team te klussen, daarom worden de klusdagen verdeel in groepjes van drie. Opnieuw wordt de tijd die we niet op het water zijn goed benut. Onze boatcaptain Pieter, heeft bijvoorbeeld tijdens zijn zeil-loze zondagen een eigen verwarmingssysteem voor in de boot geklust. De website en social media accounts worden bijgewerkt en er worden zoomsessies gehouden om met het team samen op een lijn te komen en persoonlijke doelen te stellen. We hebben de tijd benut om de zeilen op een ongebruikelijke plek te laten drogen en uit te zoeken. Gezien de horeca gesloten is, konden de zalen van de Delftsche Studenten Societeit ‘Phoenix’ en de studentendiscotheek ‘ Lorre’ in hartje Delft hiervoor gebruikt worden. De nieuwe Corona maatregelen van oktober bieden wat dat betref weer andere kansen.

WhatsApp Image 2020-11-20 at 11.20.18.jpeg

Nu de tweede piek van Coronabesmettingen in Nederland achter ons ligt, kunnen we gaan kijken naar het aankomende jaar. Met het oog op het tweede seizoen van ROST II zijn de voorbereidingen in volle gang zodat er zo veel mogelijk geleerd kan worden en we met het best mogelijke team aan de start van de Fastnet in augustus verschijnen. Er worden offshore survival cursussen gepland, nieuwe data-analyse software zoals KND getest, de begroting voor 2021 wordt opgesteld en eventuele trainingsevenementen worden uitgezocht. Hoe de situatie in februari eruit ziet kunnen we natuurlijk niet voorspellen, hierdoor blijft het spannend welke evenementen uiteindelijk gevaren kunnen worden. Voor nu focussen wij ons op de toekomst en proberen we binnen de restricties van het virus ons zo goed mogelijk voorbereiden. We kijken ernaar uit om weer het water op te gaan en zetten nu alle zeilen bij om op volle kracht te beginnen aan volgend zeiljaar!