Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

_MG_6155.jpg

Nieuws

Nieuws

Nominatie Sport Awards Rotterdam 2018

Max Deckers


Stem op het Rotterdam Offshore Sailing Team voor de Sport Awards Rotterdam - Rijnmond 2018!

Wij zijn genomineerd voor de Sport Awards Rotterdam - Rijnmond 2018 in de categorie sportploeg van het jaar. Om deze award daadwerkelijk te winnen hebben wij ieders hulp nodig. De winnaar van de award wordt gekozen door een deskundige jury en door het publiek.

Stem op ons via: https://www.rijnmond.nl/sportawards. Alvast bedankt voor je stem! 

Stem ook op onze ROST ambassadeur Carlo Huisman voor sportman van het jaar en stem ook voor Marieke Keijser voor sportvrouw van het jaar, beide lid van KR&ZV de Maas!

ROST-Sportploeg 2018 nominatie.jpg

Brons wereldkampioenschap zeezeilen en Nederlands Kampioen IRC1!

Max Deckers

Na de bloedstollende finish van de Volvo Ocean Race, was het tijd in Scheveningen voor het wereldkampioenschap zeezeilen voor IRC/ORC schepen van 12 tot 20 juli 2018. Dit gecombineerde kampioenschap was een primeur: voor het eerst werden de twee ratingsystemen IRC en ORC samengevoegd tot één uitslag, waar voorheen twee aparte kampioenschappen werden gehouden voor IRC en ORC. 86 teams uit 15 landen namen deel, onderverdeeld in drie klassen.

Voor het Rotterdam Offshore Sailing Team was dit WK het piekevenement van het zeilseizoen 2018: het team was erop gebrand een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De concurrentie was echter niet mals: in klasse A – de klasse voor de grootste schepen – namen negen schepen deel, waarbij vele gezeild werden door een (deels) professionele bemanning. Onder andere waren twee volledig professioneel bemande TP52’s en ook ons zusterschip Lady Mariposa aanwezig. Daarnaast deed een andere Maasboot mee: de Hitchhiker van Bas de Voogd – een Fast40+ die een zeer goed seizoen draait in het prestigieuze Fast40+ circuit. Kortom, pittige concurrentie voor ons!

Het WK bestond uit twee onderdelen: twee langere offshore races en een zevental kortebaan wedstrijden voor de kust van Scheveningen. De opgetelde scores zouden uiteindelijk bepalen welk team zich wereldkampioen zeezeilen 2018 mocht noemen. De twee offshore races werden aan één stuk door gevaren met een finish halverwege, een totaal van ongeveer 155 mijl. In beide spannende races wist ROST een derde plaats te behalen, achter de twee TP52’s die ogenschijnlijk onverslaanbaar waren voor de rest van de boten. Voor de rest van de week was het zodoende ons doel om ‘best of the rest’ te worden en de derde plaats vast te houden. Dit bleek een flinke klus: na de eerste drie korte wedstrijden die volgden liep de concurrentie in en dreigde een podiumplek uit onze handen te glippen. Maar: op de voorlaatste dag ging door gefocust teamwork zowel technisch als strategisch alles volgens plan en was de derde plaats opeens binnen handbereik. Hoewel het nog flink spannend was op de laatste dag, waren we de concurrentie genoeg voorgebleven en mochten we erg trots zijn op een podiumplek op het WK!

Na het succesvolle WK Zeezeilen stond eind augustus het open Nederlands kampioenschap IRC in Breskens op het programma. De windvoorspellingen beloofden drie dagen lang wind van rond de twintig knopen: uitdagende omstandigheden dus! Het seizoen 2018 heeft nog weinig (wedstrijd)dagen met veel wind gezien, dus voor de meeste boten zou het de eerste echte test zijn met deze omstandigheden dit jaar. Zo ook voor ons: de eerste dag kregen we meteen een vuurdoop voor de kiezen met een uitdagende ‘coastal route’. Deze race van ongeveer 5 uur langs de Zeeuwse kust had alles in zich en liet het team tot het uiterste gaan. Hoewel de wedstrijd zeker niet foutloos verliep, ging het op de meeste momenten erg goed en bleken we na aankomst in de haven de eerste race gewonnen te hebben. Net als tijdens het WK bracht de uitkomst van deze eerste race meteen een mooie doelstelling voor de rest van het weekend met zich mee: dit keer gingen we voor het Nederlands kampioenschap! De twee opvolgende dagen met korte wedstrijden - wederom met flinke wind - waren erg spannend en voor de laatste race maakten drie teams nog kans op de eerste plek. In een zorgvuldig opgebouwde race waarin iedereen rustig bleef en op de belangrijkste momenten alles goed ging, bleek het gat naar de concurrentie voldoende en was het Nederlands Kampioenschap – inclusief blauwe kampioenswimpel – een feit!

Samengevat is 2018 een topjaar geweest voor het Rotterdam Offshore Sailing Team. Dit jaar kenmerkte zich voornamelijk door sterk verbeterde verantwoordelijkheden en effectiever teamwork, iets waar hard aan is gewerkt. Maar nog belangrijker: dit alles is te danken aan de sponsoren van ROST. Wij willen hen graag bedanken voor hun fantastische steun en kunnen niet wachten op een volgend seizoen vol met nieuwe uitdagingen en kansen!

Vuurschepenrace 2018

Max Deckers

Na uitgebreide voorbereidingen konden we eindelijk weer onze eerste offshore van het jaar varen. Voor velen inmiddels niet meer zo spannend aangezien er grote sprongen zijn gemaakt sinds vorig jaar, maar natuurlijk nog steeds een uitdagende race om zo goed mogelijk te varen.

De start dit jaar was met nog meer zon en nog minder wind dan vorig jaar. Het water leek net een spiegel, maar toch liep de boot met zo’n vijf en een half knoop richting de eerste boei voor Katwijk. De meesten van ons kregen dit minder mee, want die lagen allemaal binnen voor in de punt om het gewicht laag en naar voren te houden. Dit resulteerde erin dat we na een aantal uur al in vijfde positie lagen terwijl de eerste klasses 30 minuten voor ons startten. Het werd een halve winds rak, dus het gewicht kon terug naar boven in de rail. Hier werden de kansen onder een paar zeilers besproken en werd bepaald dat de prijs voor wie als eerste over de finish komt (vaak bestemd voor de snelste boot van het veld), aka line honours, een van de doelstellingen werd.

Richting de nacht werden er veel zeilwissels gedaan om zo de hoogst mogelijke bootsnelheid te behouden. Na een flink stuk met de spinnaker gevaren te hebben, begon de wind zoals voorspeld erg te draaien, dus terug naar de fok en aan de wind. Rond een uur of 4 in de ochtend begon de moeheid toe te slaan en kwamen we tot de conclusie dat de thermobekers nog in Scheveningen lagen. Koffie was voor sommigen echter hard nodig, dus werden de lege waterflessen doormidden geknipt en kwamen er heerlijke bakkies koffie in half gesmolten kopjes omhoog. Dit was maar medium succesvol dat er om de beurt toch wat mensen naar beneden gingen om een oogje dicht te doen. Onder andere Daan en Niek bleven alleen zo lang beneden dat de rest in railing in slaap viel. Willem had hier de plek bemachtigd door met zijn rug tegen de verstaging te leunen en zijn hoofd op de zeerailing met zijn kopje koffie nog in de hand in slaap te vallen.

DSCN2270.jpg

Net een uurtje na zonsopgang werden de slapers met een verward hoofd wakker en ging een bilgeboardopen die de meeste nog nooit hadden gezien. Hier kwam het anker en de ankerketting uit tevoorschijn; de wind was helemaal weg gevallen en de stroming duwde ons terug naar Scheveningen. Ankeren en wachten op de wind was dus de enige optie. Deze “pauze” werd goed gebruikt om alle warme laagjes van de nacht uit te trekken en een heerlijke pasta bolognese of een minced beef hotspot te ontbijten. 

Na een half uurtje dobberen vulde de wind weer in en konden met de code zero weer de goede kant op. Deze laatste uurtjes werd nog alles uit de kast gehaald om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De draaiende stroming – voor ons nog licht tegen - en de nog toenemende wind tijdens onze finish hielp alleen niet mee, rekening houdend met de rest van de boten die later zouden finishen. Op de kant horen we dat we tweede zijn geworden in IRC1 en derde in ORC1. Op de prijsuitreiking kregen we onze prijs voor de line honours in ontvangst. Van ons zelf weten we dat we alles hebben gegeven en kijken des te meer uit naar morgen om de North Sea Race te varen tegen een andere KER46, Lady Mariposa, waarmee we vorig jaar de hele race zij aan zij lagen.

Van Uden Reco 2018

Max Deckers

Na een succesvolle seizoensopening van het Rotterdam Offshore Sailing Team op 5 april 2018 bij de sociëteit van de Maas, was het vorig weekend tijd voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen: de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Omdat het WK team sinds deze seizoensopening voor het eerst vast stond, was de Van Uden Reco de eerste wedstrijd dat we in deze opstelling aan de start stonden.

De zondagen voor de Van Uden Reco waren voor deze teamopstelling de dagen om op elkaar ingespeeld te raken en de manoeuvres in de vingers te krijgen. Het opbouwen van ritme in boathandling stond hierbij centraal, waarbij eindeloos spinnakerhoists en drops geoefend werden.

Afgelopen weekend was het - na een laatste training op vrijdag - tijd voor de Van Uden Reco; een mooi moment om te kijken waar we als team staan. Met dank aan onze sponsoren was de boot tiptop in orde; inclusief nieuwe zeilen en nieuwe kleding. Het was ook het moment om voor het eerst met deze nieuwe zeilen te varen, een extra uitdaging!

De weersvoorspelling voor het weekend was licht. Een zwakke en draaiende wind zou het terugkerend thema van het weekend worden. Op zaterdag begon de dag met een afgebroken race: grote windshift naar rechts. Met een soms compleet wegvallende, shiftende en onstabiele bries wist het comité er deze dag uiteindelijk drie wedstrijden uit te persen. Over de uitvoering van de manoeuvres waren we zeer tevreden; hierin hebben we vrijwel niks laten liggen en maken we steeds grotere stappen! Na de eerste dag stonden we eerste in de IRC1 klasse en derde in de ORC1 klasse.

De zondag was wederom een moeilijke dag qua wind; een draaiing van oost naar zuidwest was voorspeld. Onder invloed van langstrekkende onweersbuien bleef de wind instabiel en draaierig. Na een eerste wedstrijd met wind uit oostelijke richting waarbij de wind compleet wegviel en de klein boten helaas wind kregen nadat wij gefinisht waren, werd de tweede wedstrijd afgebroken door een sterke winddraai naar rechts. Een uur wachten later was de wind gestabiliseerd uit het zuidwesten en kon met een toenemende wind de laatste wedstrijd van het evenement worden gevaren. De tweede dag heeft ons helaas plaatsen teruggezet in het klassement en uiteindelijk is een derde plaats in IRC1 en een vijfde plaats in ORC1 klasse het resultaat.

Al met al kijken wij heel tevreden terug op dit evenement. De wisselende omstandigheden en korte baan maakten het moeilijk om hoger in het klassement te eindigen, maar toch zijn we erg blij met hoe we gezeild hebben. De trainingen werpen duidelijk hun vruchten af! Nu zien wij uit naar de Vuurschepenrace en de North Sea Race in begin mei met daaropvolgend de North Sea Regatta in Scheveningen; tot dan!

GILL MARINE PARTNERS WITH ROTTERDAM OFFSHORE SAILING TEAM

Max Deckers

The world’s leading technical sailing supplier supports the next generation of young offshore racing talent in the Netherlands

 

Gill Marine, the leading global brand for technical sailing apparel, is delighted to partner with the exciting Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST). The team, formed to enable talented young Dutch sailors to develop themselves in the international offshore sailing world, will be wearing the latest Gill products including its innovative new Race Fusion system – offering the highest level of breathability within its race range.

The team currently consists of promising sailors from the Rotterdam Region (aged 17 to 30 years), sailing on a Ker 46 provided by the Royal Maas Yacht Club. Led by three-time Volvo Ocean Race veteran Gerd-Jan Poortman, Gill believes that this partnership will give the product team a unique insight into how product is used and importantly, giving real life feedback to ensure that every item is performing to its ultimate potential. The team has already competed for the first time in the iconic Rolex Fastnet Race in 2017, and this year the team will compete in the 2018 Offshore Worlds before returning to improve on their performance in the Rolex Fastnet 2019.

Gerd-Jan Poortman from ROST commented: “We are delighted to have a brand like Gill come on board with ROST. Our focus is on bringing a group of like-minded companies together to help make this Team the success that we know they can be. A huge part of that is making sure they stay warm and dry in what will, at times, be very challenging conditions. And through the world class products from Gill, we know that the team can focus on their sailing performance with confidence in their offshore clothing.”

Dominic McCarthy, Commercial Director, Gill Marine commented: “We are really excited to be bringing the Rotterdam Offshore Sailing Team into the Gill family. The added insight we can gain from working so closely with them will support our continued efforts to better understand our consumer, and the requirements of offshore sailing.  This is paramount to the process of innovation and producing fantastic product. This partnership also further underpins our strategy to support promising talent in sailing and we are sure the team will go on to record some fantastic results. We wish them the best of luck for the season ahead.”

NOTES TO EDITORS

Gill was an idea first born on British waters in 1975 by founder Nick Gill, a keen sailor who wanted to create a range of sailing product without compromise; the best fabrics, the best features, the best quality.

Now trusted for over 40 years, Gill has grown into an established technical apparel brand meeting consumer needs both on and off the water and continues to combine innovative design with the latest fabric technology to increase the performance of its range.

Distributed around the world to 37 countries and more recently through a global Ecommerce platform Gill remains the number one marine glove brand and its comprehensive product range driven by the well-known Race Ocean jacket (0C1) as well as global best seller the Offshore jacket (0S2) continue to set it apart.

www.gillmarine.com

Van de Veerhaven naar Stellendam

Max Deckers

8 april 2018

Na een zeer geslaagde Team ROST presentatie werd er zondag 8 april hierop voor het eerst getraind door bijna het volledige WK-team. Op het programma stond om de boot vanuit een met sport overgoten marathon rennend Rotterdam over te varen richting het Haringvliet. De plek waar immers over 2 weken onze eerste echte wedstrijd van het jaar gaat plaatsvinden; de Van Uden Reco regatta. De tocht via het Spui duurde wat langer dan iedereen had verwacht maar mede daardoor konden nog wat extra punten worden doorgenomen en afgewerkt. Zo werden de nieuwe medium en light jib voorzien van latten zodat we deze later op de middag voor de eerste maal konden testen (begint zeker ergens op te lijken!!!). Verder werden de posities nogmaals doorgenomen en werd het playbook zoveel mogelijk bijgewerkt.

Na in Stellendam Hans, Selma en Niek op te hebben gehaald hebben we nog 2 uur zeer intensief kunnen trainen. Veel verschillende manoeuvres op hele korte baantjes. Al met al een zeer geslaagde dag met ondanks de delivery een keurig rendement wat de training betreft. Volgende week alweer de laatste echte training voor de Van Uden Reco!

Atoomcup 24 en 25 maart 2018

Max Deckers

Eindelijk was het zover. De eerste wedstrijden van het seizoen mochten gevaren worden. Afgelopen weekend van 24 en 25 maart stond de Atoomcup als aflsuiting van de ijspegel trophy op het programma.

De voorspellingen voor zaterdag waren in de ochtend nog 7 tot 8 knopen wind, maar die zou rond het middaguur af gaan nemen tot volgens sommige modellen niet meer dan 1 knoop. Een niet heel fijn vooruitzicht als iedereen te springen staat om een aantal wedstrijden te varen. Toch zijn we snel het water op gegaan om goed naar de setup van de boot te kijken want niemand minder dan Peter van Niekerk voer dit weekend met ons mee om vooral op trimgebied ons het fijne van het vak te leren. 

De eerste race begon met extreem weinig wind en dit was nog even schakelen voor het team hoe hier goed mee om te gaan. Zo werd er naast de trim veel met het gewicht gespeeld om de boot op snelheid te krijgen. Bij de eerste bovenboei merkte we dat we nog flink moesten schakelen, want er hadden flink wat boten voor ons de ton gerond. Gelukkig vonden we voor de wind de snelheid wel snel en waren de meeste boten zo weer ingehaald bij de onderboei. Er was echter één boot die we nog niet wisten te pakken, de ClubSwan 50 'Balthasar' van Louis Balcaen. Een goed tweede kruisrak werd gevaren om de afstand tot de Swan in te korten. Bij de bovenboei was de afstand nog maar een paar bootlengtes en voor de wind werd de achtervolging vol ingezet. Net voor de finish viel de wind er helemaal uit en kwamen we kruipend op korte afstand na Balthasar over de lijn - 50 seconde na Balthasar. Omdat de 50-voeter een stuk harder moet dan wij bleken we in de "corrected" resultaten wel voor ze te zijn geplaatst.

Na deze eerste wedstrijd werd er uitgebreid nabesproken wat er beter en slimmer kan. Zo kwam Peter met een aantal tips om de spinnaker drop te verbeteren en moesten we veel rustiger door de boot bewegen.

Na wat wachten is de wind uit noorden gaan bouwen en kon er met een gedraaide wind van bijna 180 graden een tweede wedstrijd gevaren worden. Met de stroming naar het noorden werd de start nog een uitdaging. Na drie “general recalls” wist het veld dan toch tot aan het startsein achter de lijn te blijven. De wind was inmiddels iets in kracht toegenomen maar er bleven veel patches zonder wind op het water bestaan. Er kon dus weer veel met gewicht gewerkt worden en ook de trim werd constant aan de veranderlijke omstandigheden aangepast. Ook voor de wind werd er al veel beter tussen de stuurman en spinnaker trimmer gecommuniceerd om zo nog maar 30 seconden voor correctie te finishen van Louis en zijn Swan. Wat resulteerde in een tweede plek overall na correctie.

Het was inmiddels voorbij kwart voor drie en de sailing instructions beschreven dat er na deze tijd niet meer gestart mocht worden. Echter na wat vragen bij het startscomité is er toch nog een derde wedstrijd van start gegaan.

Bij de laatste wedstrijd van de dag merkte we dat we op een aantal vlakken de concentratie lieten vallen en zodoende niet als eerste over de lijn kwamen.

Voor zondag hadden we maar een doel voor ogen. Drie keer voor die Swan 50 finishen. WE gingen met volle moed de eerste wedstrijd in. De condities waren top, vlakke zee veel constantere wind dan op de zaterdag met een kracht van ongeveer 8 knopen. Dit pakte voor ons goed uit. We wisten de boot snel en hoog te varen aan de wind en ook hard voor de wind. En waar het kon probeerde we hier ook de laagte in te gaan zonder de druk te verliezen. Dit resulteerde in een top resultaat. Voor Balthasar gefinisht - wat ook nog eens leidde tot een overall eerste plek na correctie. 

Deze mode wilden we natuurlijk vasthouden voor de tweede wedstrijd. De start en het eerste kruisrak verliep erg goed met weer die goede snelheid. Helaas zat bij het hijsen van de spinnaker deze helemaal in de knoop zodoende dat we deze moesten laten zakken en een andere spi moesten aanslaan. Hierdoor onstond een kleine chaos waardoor de flow moeilijk terugkwam, hoe hard er ook geprobeerd werd de verloren afstand goed te maken.

Het zou dus aankomen op de laatste wedstrijd van het evenement. Deze verliep echter desastreus. Door meerdere factoren ging de eerste drop van de spinnaker faliekant mis. Het zeil belandde hierdoor in het water en onder de boot. Eenmaal aan boord werd er even diep ademgehaald en werd de race weer hervat. Echter was er op dit korte baantje al zoveel verloren wat niet meer goed te maken was.

Terugkijkend op het weekend is er extreem veel geleerd en hebben we grote stappen gezet. Zeker met de hulp van Peter is er een goede stap richting de IRC/ORC Wereldkampioenschappen gemaakt. Maar er is zeker nog heel veel te leren. Het was een goede eerste oefening om te kijken waar we staan en waar we nog veel stappen kunnen maken.

Zeilseizoen 2018 van start!

Max Deckers

Na lange voorbereidingen in de afgelopen maanden is het zo ver: dit weekend beginnen we onze eerste wedstrijd van het seizoen!

Na een aantal opeenvolgende trainingen kunnen we weer fris aan het nieuwe seizoen beginnen. In Scheveningen wordt in het weekend van 24 en 25 maart de Atoom Cup gevaren. Voor ons een mooie test om te zien waar we staan, nadat de winter in het teken stond van bootonderhoud in Hellevoetsluis. Vanaf nu zal het voor het team belangrijk zijn om de focus op boat handling en snelheid te leggen, door het inbouwen van routines en beter teamwork. Dit weekend is een ideale gelegenheid om daarmee te beginnen in wedstrijdverband!

De komende maanden zullen verder in het teken staan van het verbeteren van onze performance, zowel met manoeuvres als met rechtdoor varen. Met dank aan hard werk en hulp van onze suppliers is de boot in topconditie, met een aantal serieuze upgrades. Een paar voorbeelden zijn een splinternieuw dek, een geheel vervangen kuipbedekking en nieuwe calibratie-apparatuur om onze performance zo nauwkeurig mogelijk te meten.

Vanaf nu zullen we toewerken naar het grote doel dit jaar: een goede prestatie op het WK Zeezeilen deze zomer in Scheveningen! 

Rolex Fastnet Race 2017

Max Deckers

Rolex Fastnet Race 2017

Na een succesvol voorjaar met veel relatief korte wedstrijden, was het begin augustus tijd geworden voor onze belangrijkste wedstrijd van dit jaar: de Rolex Fastnet Race. Deze race wordt elk oneven jaar gehouden en geldt als een van de meest prestigieuze offshore zeilwedstrijden ter wereld. Met 605 af te leggen zeemijlen, 385 deelnemende jachten en 2700 zeilers is de Fastnet Race een stuk indrukwekkender dan eerdere ervaringen die we in onze offshore zeilcarrières hebben gehad.

Ons hoofddoel voor de Fastnet Race 2017: leren. Hoe wordt het om in een wachtsysteem te rouleren? Hoe zal het gaan met de taakverdeling? Hoe zorgen we ervoor dat we het maximale eruit halen? Want hoewel we voornamelijk willen leren van deze ervaring, is de race ook een goede test om te zien waar we staan. Met geduchte concurrenten aan de startlijn, met onder andere de Lady Mariposa (ook een Ker 46), verschillende maxi-jachten (100 voet en groter…) en de gehele Volvo Ocean Race vloot in dezelfde startgroep zijn we natuurlijk gebrand om te laten zien wat wij als jong team in onze mars hebben.

Na de voorbereidingen was het moment aangebroken: de start in Cowes, Engeland. Onder perfecte omstandigheden vertrok de vloot aan de wind uit de Solent, onder toeziend oog van veel publiek dat zich aan de kust had verzameld. De start was net zo indrukwekkend als hectisch; aan de wind tussen veel imposante boten, rekening houdend met ondieptes, stroming en winddraaiingen. Ondanks de hectiek voeren we goed naar voren en eenmaal bij de kenmerkende Needles – het einde van de Solent – lagen we er erg goed bij. Na de drukte van de start was het zaak om in routine te komen: wachtsystemen, taakverdeling, spelen met trim en met elkaar blijven samenwerken om op elk moment zo hard mogelijk te gaan. De gehele route naar de beruchte Fastnet Rock – het punt waarop boten over de helft zijn en route zetten naar Plymouth voor de finish – was aan de wind. Dit leidde tot een aantal lastige tactische keuzes en bovendien een onrustige zee; kortom uitdagende omstandigheden.

Bij het ronden van Fastnet Rock in de schemering, na bijna 60 uur aan de wind te hebben gevaren, lagen we nog niet naar wens: 10e in onze klasse en 145e overall. Desondanks was de sfeer aan boord goed, hadden we geen schade gevaren en was iedereen gebrand om de inhaalrace in te zetten. Ook de omstandigheden waren na dit punt voordeliger; toenemende wind van achteren. Bij het vallen van de nacht rolden we golf na golf af, en ’s nachts werd – gepaard met grote hoeveelheden water in de boot na de zoveelste golf die we doorboorden – een topsnelheid van 26 knopen behaald.

Na een voordewinds rak dat voorbij leek gevlogen was het vaste land van Engeland weer in zicht. Het bleek dat we ’s nachts goede zaken hadden gedaan in het klassement, en gezien de relatief korte resterende tijd (+-8 uur) tot de finish was het vanaf hier ‘alle hens aan dek’. Na nog een paar uur alles te hebben gegeven kwamen we moe maar voldaan aan in Plymouth met een sterk verbeterde klassering: 6e in onze klasse en 19e overall.

De Fastnet Race was een fantastische ervaring voor het team. We hebben het gevoel dat we goed hebben gezeild, maar er zijn nog voldoende verbeterpunten om aan te werken. Op naar de WK Offshore 2018 en de Fastnet Race 2019!

Vuurschepenrace - "Schoenen of laarzen"

Max Deckers

Het Rotterdam Offshore Racing Team (ROST) pakte eind mei de line honours in de Vuurschepenrace 2017. Het was voor de meeste crewleden hun eerste offshore-wedstrijd. Gabriëla Ververs was daar één van.

In de kuip van de Ker 46 ontstaat een felle discussie over welke type schoeisel de voorkeur krijgt voor de 140 mijl lange offshore van Scheveningen naar Harwich. De voorstanders van normale schoenen beroepen zich op het feit dat de thermometer zowat uit zijn voegen barst met waarden van ver boven de 30 graden. De meer ervaren zeezeilers opperen het gebruik van warme zeillaarzen. Offshore-zeilen in het vroege voorjaar betekent over het algemeen koude nachten. Al snel ontstaat er een vijandige verdeling binnen het team.

Het is niet koud en de wind is matig. Een behaaglijk begin van de jaarlijkse Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. Samen met de North Sea Race dé langeafstandswedstrijd van het Nederlandse zeilcircuit. De meeste deelnemers gebruiken beide races als voorbereiding op de inshore North Sea Regatta maar voor de Ker 46 van het ROST is het tevens een training voor de Fastnet Race die in augustus van start gaat.

Nog voor het passeren van het havenhoofd krijgen de meer ervaren rookies gelijk. Met een diepe zucht valt de boeg van de Ker in een golfdal. Liters buiswater kletteren over het voordek. Voordekker Tom krijgt de volle laag. Beteuterd kijkt hij naar zijn doorweekte zeilschoenen, die de komende achttien uur niet meer drogen. De zeillaarzen dragende crewleden kunnen een glimlach niet onderdrukken.

“Waar is de kaasplank,” grapt schipper Gerd-Jan Poortman terwijl hij de boot om de laatste boei voor de Nederlandse kust stuurt. Teamlid Daan schiet uit de reling en zakt af naar binnen om de rosé koud te leggen. Door de kuip schalt een luid gelach. Gerd-Jan doelde op een van onze concurrent, en niet om een werkelijke kaasplank en rosé.

Het waait stevig. Gerd-Jan heeft het hele team in de reling gejaagd. Eten doen we zittend in de reling. Om de beurt komen de zakken gevriesdroogd eten naar boven. Na het eten wordt het steeds stiller aan boord. Ogen draaien weg en de slapende Floris B kopt meerdere malen het draad van de reling. Gabriëla – a.k.a. het ‘tosti-ijzer’ – hangt in een enigszins vreemd vorm over de onderste relingdraad. Tegen twee uur ’s nachts houdt de wind het voor gezien. In shifts wordt de reling verruilt voor de zachte zeilzakken onderdeks.

Moe maar voldaan zeilen we de volgende dag als eerste over de finish. Na het afspoelen en opruimen van de boot vertrekken we naar het pittoreske dorpje Ipswich. Bier schuimt uit de bekende pints. Met de line honours op zak bereiden we ons mentaal voor op de North Sea Race.