Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Cowes - St Malo 2019

Nieuws

Nieuws

Cowes - St Malo 2019

Max Deckers

Nadat een gedeelte van het team deze maand deel had genomen aan de Round the Island race met sponsoren was het nu voor het eerst sinds de North Sea Regatta weer tijd om met het gehele team te varen. De boot was achtergebleven in Cowes en bijna helemaal gereed voor de allerlaatste test voor de grote wedstrijd van het jaar, Cowes – St. Malo. Drie weken voor de start van de Fastnet was dit het laatste evenement om de puntjes op de I te zetten wat betreft de performance en de boot zelf.

Nadat het team op woensdagavond in Cowes was gearriveerd is donderdag iedereen aan de slag gegaan om de boot klaar te maken voor de naar verwachting sprint naar St. Malo. Toen de boot in orde was en de laatste voorbespreking was geweest begon vrijdagochtend de race. De baan zag er als volgt uit: Allereerst aan de wind de Solent verlaten in westelijke richting om vervolgens met de knik in de schoot het kanaal over te steken. Hier lieten we de Kanaaleilanden ten oosten van ons en met de wind in de rug het laatste stuk naar de finish voor de Franse Kust.

Na een korte dragrace met de stroom mee richting de Needles werd er gekozen voor een langere route met meer wind. Hierdoor ontweken we het grootste deel van de andere boten en kwamen we in een betere positie voor de verwachtte winddraaiing. Na een interessant stuk het kanaal over kwamen we binnen 2 minuten van de andere Ker 46, Lady Mariposa, aan bij Guernsey. Met het ondergaan van de zon werden de genakers gehesen voor het laatste gedeelte van de Race. Dit was voor het eerst ook het moment dat sommige wat rust konden pakken zodat zij het laatste deel van de nacht fris konden eindigen. Na goed tactisch overleg tussen Max en Jolbert werd besloten om zo ver mogelijk de rechterzijde van het veld op te zoeken om op die manier maximaal te kunnen profiteren van een voorspelde winddraaiing. En zo geschiedde! Na een interessante en lastige downwind finishte we iets over 2en ‘s nachts net voor Lady Mariposa. Die waren we daardoor ook op handicap sowieso voor.

Na de finish werd zoals vooraf doorgesproken de boot opgeruimd en direct begonnen aan de terugreis naar Cowes. Met een wacht systeem van 2 uur op en 6 uur af (Slaap) kon iedereen voldoende rust krijgen terwijl we ontspannen terug voeren richting Engeland. Toen de zon weer op kwam en wij een beetje internet konden ontvangen van één van de Kanaaleilanden kwam het verlossende bericht: WE ZIJN OFFICIEEL DE WINNAARS VAN ONZE KLASSE!!!

http://www.rorc.org/raceresults/2019/zero10.html

66675587_2458090040879141_6430699333657559040_n.jpg