Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Voorbereidingen voor de Rolex Fastnet Race 2019

Nieuws

Nieuws

Voorbereidingen voor de Rolex Fastnet Race 2019

Max Deckers

Al het gehele jaar staat 3 augustus 2019 groot omcirkeld in de agenda van de gehele ROST-bemanning, maar nu is het dan eindelijk zover: de Fastnet Race staat voor de deur. 

2019-rfr-course-map.jpg

Twee weken geleden beleefde team ROST een goede generale repetitie door de Cowes - St Malo race in de klasse te winnen. Lees daar meer hier over. Hierna heeft het team zich kunnen verheugen en voorbereiden op wat het hoogtepunt van dit seizoen moet worden. Nadat het team vol vertrouwen naar Cowes is gekomen zijn de voorbereidingen de afgelopen dagen goed verlopen.

Drie dagen voor de race was het mogelijk de boot bij de werf van Wight Shipyard uit het water te laten halen om de onderkant glad te schuren. We hebben gezien dat ook lange races beslist kunnen worden door hele kleine verschillen dus daarom proberen we alles te doen waardoor we sneller worden, zo ook het extra glad schuren van de romp. 

Boot schuren.jpeg

Na een dag schuren werd de boot twee dagen voor de race weer uit de kraan in het water gelegd en konden er in de ochtend nog wat kleine klusjes worden afgemaakt. ‘S middags hebben we in zo’n 10 knopen wind op een zonnige Solent een laatste training en sail-check kunnen doen. Dit is allemaal goed verlopen. 

Terwijl navigator Max samen met tacticus Jolbert al meerdere dagen het weer, de stroming en de route aan bestuderen is wordt de weersvoorspelling nu steeds duidelijker en definitiever. Een dag voor de race was er een uitgebreide breefing over het weer en de route, maar er was ook tijd om te ontspannen. Zo zijn we met zijn allen gaan karten waarbij Max (it’s all in the name) als snelste over de uitdagende kartbaan op de Isle of Wight vloog. 

Karten.jpeg

Na een goede voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor en weten we: nu moet het gebeuren! De start is om 14:00 Lokale tijd. Volg ons via de tracker.

WE GAAN ERVOOR!!