Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Van Uden Reco Regatta 2019

Nieuws

Nieuws

Van Uden Reco Regatta 2019

Max Deckers

Tijdens het paasweekend van 20/21 april 2019 stond de inmiddels traditionele seizoensopener op het programma: de Van Uden Reco Regatta in Stellendam. Het weerbericht was warm, zonovergoten en een licht windje – perfecte omstandigheden om het seizoen te starten!

Na drie trainingsdagen in 2019 was het tijdens deze eerste wedstrijd weer warmdraaien voor het team. Bovendien is het wennen aan een nieuwe samenstelling van het team – er zijn enkele kleine wijzigingen. Een van de wissels binnen het team: tacticus van vorig seizoen, Lobke Berkhout, is weer in de 470 gestapt voor een nieuwe olympische campagne en dus even niet beschikbaar voor ROST. Jolbert van Dijk is onze vervangende tacticus en dit evenement was zijn eerste wedstrijd aan boord van de Van Uden. En een vuurdoop: we wilden die Van Uden Reco Regatta nu wel eens een keer winnen! Een 6e plaats in 2017 en een 3e plaats in 2018 gaf ons deze duidelijke motivatie.

Op zaterdag waren we optimaal voorbereid om zo goed mogelijk te varen. Drie wedstrijden werden op zaterdag gevaren, waarbij de laatste in erg lichte en draaiende wind werd gezeild. Al met al waren we heel tevreden over hoe we de boot voeren deze eerste dag: we hebben hard gepusht en niet veel fouten gemaakt.

Paaszondag werd een erg vergelijkbare dag: zonnig, warm, en wisselvallige wind. Wederom draaide het om geconcentreerd varen, erg veel schakelen, en zoeken naar winddraaiingen. Helaas moest het wedstrijdcomité tot tweemaal toe de wedstrijd afbreken door draaiende wind, waardoor maar twee van de drie wedstrijden gezeild konden worden. Tijdens het wachten op wind kregen we tussen de wedstrijden door nog hoog bezoek: de paashaas kwam eieren brengen!

Na vijf wedstrijden zijn we geëindigd op de 4e plek in ORC klasse en 3e in de IRC klasse. Het blijkt toch weer dat het erg moeilijk is om op de korte banen op het Haringvliet te winnen van de kleinere boten in onze klasse. We zijn erg tevreden over de progressie die we dit weekend weer gemaakt hebben en de manier waarop we de boot voeren: het blijkt nog niet voldoende om deze wedstrijd te winnen. Volgend jaar een nieuwe poging!

Nu is het tijd onze pijlen te richten op de komende wedstrijd – een offshore race: de Cervantes Trophy. Deze start zaterdag 4 mei in Cowes (UK) en finisht in Le Havre (Frankrijk), een afstand van 160 mijl. De eerste offshore van het jaar is altijd koud: het zal een groot contrast zijn met de zomerse omstandigheden van het afgelopen weekend!