Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nieuws

Nieuws

Van Uden Reco 2018

Max Deckers

Na een succesvolle seizoensopening van het Rotterdam Offshore Sailing Team op 5 april 2018 bij de sociëteit van de Maas, was het vorig weekend tijd voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen: de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Omdat het WK team sinds deze seizoensopening voor het eerst vast stond, was de Van Uden Reco de eerste wedstrijd dat we in deze opstelling aan de start stonden.

De zondagen voor de Van Uden Reco waren voor deze teamopstelling de dagen om op elkaar ingespeeld te raken en de manoeuvres in de vingers te krijgen. Het opbouwen van ritme in boathandling stond hierbij centraal, waarbij eindeloos spinnakerhoists en drops geoefend werden.

Afgelopen weekend was het - na een laatste training op vrijdag - tijd voor de Van Uden Reco; een mooi moment om te kijken waar we als team staan. Met dank aan onze sponsoren was de boot tiptop in orde; inclusief nieuwe zeilen en nieuwe kleding. Het was ook het moment om voor het eerst met deze nieuwe zeilen te varen, een extra uitdaging!

De weersvoorspelling voor het weekend was licht. Een zwakke en draaiende wind zou het terugkerend thema van het weekend worden. Op zaterdag begon de dag met een afgebroken race: grote windshift naar rechts. Met een soms compleet wegvallende, shiftende en onstabiele bries wist het comité er deze dag uiteindelijk drie wedstrijden uit te persen. Over de uitvoering van de manoeuvres waren we zeer tevreden; hierin hebben we vrijwel niks laten liggen en maken we steeds grotere stappen! Na de eerste dag stonden we eerste in de IRC1 klasse en derde in de ORC1 klasse.

De zondag was wederom een moeilijke dag qua wind; een draaiing van oost naar zuidwest was voorspeld. Onder invloed van langstrekkende onweersbuien bleef de wind instabiel en draaierig. Na een eerste wedstrijd met wind uit oostelijke richting waarbij de wind compleet wegviel en de klein boten helaas wind kregen nadat wij gefinisht waren, werd de tweede wedstrijd afgebroken door een sterke winddraai naar rechts. Een uur wachten later was de wind gestabiliseerd uit het zuidwesten en kon met een toenemende wind de laatste wedstrijd van het evenement worden gevaren. De tweede dag heeft ons helaas plaatsen teruggezet in het klassement en uiteindelijk is een derde plaats in IRC1 en een vijfde plaats in ORC1 klasse het resultaat.

Al met al kijken wij heel tevreden terug op dit evenement. De wisselende omstandigheden en korte baan maakten het moeilijk om hoger in het klassement te eindigen, maar toch zijn we erg blij met hoe we gezeild hebben. De trainingen werpen duidelijk hun vruchten af! Nu zien wij uit naar de Vuurschepenrace en de North Sea Race in begin mei met daaropvolgend de North Sea Regatta in Scheveningen; tot dan!