Contact Us

Use the form on the right to contact us.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

18_039489_Offshoreworlds.jpg

ROST II

Meld je snel aan voor een nieuw ROST!

Rotterdam Offshore Sailing Team II

 
Screenshot 2019-09-30 at 17.26.37.png
 

Beste Zeiltalent,

Drie jaar geleden is KRZV De Maas met een groep sponsoren gestart met het ‘Rotterdam Offshore Sailing Team’, het ROST. Een project om met getalenteerde jeugdzeilers een volgende stap te zetten; om hun ervaring opgedaan in verschillende jeugdzeilklassen verder te ontwikkelen, hen samen te brengen en een winning offshore sailing team te formeren. We hebben zeilers van Rotterdamse verenigingen geselecteerd, veel met hen getraind en veel wedstrijden gevaren. Het team heeft zich geweldig ontwikkeld en prachtige resultaten laten zien. Een greep daaruit;

-ORC 1 Nederlands Kampioen 2017 en 2019
-IRC 1 Nederlands Kampioen 2018
-3rd ORC/IRC 1 Wereldkampioenschap
-2017 7e in Rolex Fastnet Race, class 0
-2018 8e in Rolex Fastnet Race, class 0
-Winnaar 2019 Le Havre race, class 0
-Overall Winnaar NSR 2019 ORC/IRC 1

Het plan met het ROST was gebaseerd op een programma van 3 jaar, en die 3 jaar zitten er nu op. De reden van dit schrijven is dat we je willen informeren over het feit dat we komend seizoen met een 2e ROST programma gaan starten; ROST II zogezegd. We zijn onze sponsoren heel dankbaar dat we met het ROST nog 2 jaar verder kunnen. Het offshore zeilen staat namelijk erg in de belangstelling, offshore zeilen met jeugd is een focuspunt van heel veel organisaties zo ook van het Watersportverbond. Het ROST initiatief sluit daar heel goed op aan.

We hebben van ROST I een fantastisch team gemaakt, ons internationaal succesvol laten zien, maar dat is niet vanzelf gegaan. Het ROST vraagt veel van de individuele zeiler: tijd, inspanning en misschien wel het allerbelangrijkst: commitment!

Het ROST II project zal niet anders zijn, het geeft je de kans om te zeilen met een grandprix sailing boat, een full carbon KER46, met alle professionele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als een high performance offshore zeiler. Een unieke kans die het ROST je biedt maar een waar je ook echt voor moet gaan als je er voor kiest!

ROST II zal in principe een programma omvatten van 2 jaar, met als doel om in 2021 weer goed te presteren in de Rolex Fastnet Race.
Je moet rekenen op ongeveer 40 zeildagen per jaar en minimaal 15 klus/delivery dagen, je moet commitment tonen en buiten je studie je volledige focus leggen op het ROST; het team, de boot, de ontwikkeling, het resultaat.
We rekenen een eigen bijdrage van €300 per seizoen, eventuele reiskosten (als de boot elders ligt) zijn voor eigen rekening, en tijdens een event stort iedereen in de gezamenlijke pot voor eten en drinken.

We zullen voor deze 2e lichting ROST zeilers de eerder gehanteerde leeftijdgrenzen iets aanpassen en het is onze intentie is om minimaal 2 dames te selecteren.

Criteria voor applicatie:

-Je bent geboren na 1 jan 1994 en voor 1 jan 2002,
-Je bent lid van KRZV De Maas of een Rotterdamse zeilvereniging,
-Je kan je committeren zoals hierboven aangegeven,
-Je barst van de energie en de wil om te presteren.
-Je kan laten zien, als minimale ervaring, dat je in de Nederlandse top heb gezeild in kielboten of andere jeugdzeilklassen.

Herken je je hier in, is dit wat voor jou, ambieer je deze ontwikkeling en wil je er voor gaan, schrijf je dan snel in voor ROST II. Doe dat op jouw eigen wijze, overtuig me!

Wil jij onderdeel zijn van ROST II vul dan snel dit formulier in: Inschrijf formulier ROST II

We gaan zien welk aantal inschrijvingen we ontvangen om dan te bepalen of we al in het najaar of in het voorjaar beginnen met de selectie. Vanaf 28 oktober maken we de balans op, reageer dus tijdig. 1 november is het jaarlijkse ROST diner op Sociëteit De Maas, daar zien we je in ieder geval graag!

Houd er rekening mee dat we zeer waarschijnlijk zullen starten met kennismakingen, trainingen en selecties op de twee MaxFuns25 van De Maas. De KER46 moeten we koesteren, zij gaat na een intensief seizoen binnenkort de kant op voor some TLC; alle hulp is daarbij trouwens welkom!

Ik kijk uit naar je inschrijving, mede namens KRZV De Maas,

Gerd-jan Poortman
Schipper / coach Rotterdam Offshore Sailing Team

Screenshot 2019-09-30 at 18.00.24.png